2008. március 28.

EFT dokumentumfilm: "Try It On Everything! (Próbáld ki mindenre!)"

Rendkívül izgalmas dolognak vagyunk tanúi: az EFT történetében először 1 óra 20 perces dokumentumfilm készült az Érzelmi Felszabadítás Technikájáról. A film előzetesét itt láthatjátok (egyelőre csak angolul):



Személy szerint alig várom, hogy megérkezzen a DVD, amit azonnal megrendeltem, amint először hírt kaptam megjelenéséről. Döntésemet az is segítette, hogy a film készítői minden egyes eladott példány után egy DVD-t elküldenek egy iskolának, nevelőotthonnak, kórháznak, börtönnek, vagy egyéb szociális intézménynek. Sőt, te döntöd el, hogy milyen intézménynek küldjék az "ajándékodat". A cél az, hogy minél több rászoruló ember megismerje ezt a technikát, és saját kezébe vehesse lelki és testi egészségét.

Patricia Carrington mai "1-perces EFT Hírek" leveléből már némileg többet lehet megtudni előre a filmről, mint amit a film hivatalos weboldalára látogatva elolvashatunk. Elmeséli, hogy a film keretét egy 4 napos bentlakásos EFT tanfolyam adja, melyen 10 fő vesz részt. "Újoncok", sosem hallottak az EFT-ről, több mint 100 lelkes jelentkező közül választották ki őket, motiváltságuk és súlyos betegségük alapján. A film kezdetén otthonukban látjuk őket, ahogy az eseményre készülődnek, vegyes érzelmekkel. 4 napon keresztül (beleegyezésükkel) napi 24 órában filmezik őket, melynek természetesen csak részleteit látjuk majd. Megismerjük történetüket, félelmeiket és reményeiket. Látjuk, ahogy megtanulják az EFT alapvető lépéseit, és elvileg így a film alapján Patricia szerint a néző megtanulhatja annyira a módszert, hogy el tudjon vele indulni, ki tudja magán próbálni.

A filben megszólal számos EFT terapeuta, szakember (Carol Look, Carol Tuttle, Rick Wilkes, Brad Yates, David Rourke, Patricia Carrington), és mások, pl. az alternatív orvoslás talán legismertebb internetes képviselője, Dr. Joseph Mercola (ő volt az, aki a figyelmemet felkeltette az EFT iránt néhány éve), a "The Secret" c. filmből is ismert Joe Vitale, Bob Proctor és Jack Canfield, illetve Dr. Bruce Lipton, akinek csodálatosan lenyűgöző könyve "The Biology of Belief" magyarul is megjelent "Tudat: A belső teremtő - A sejtek mágiája címmel".

Pat Carrington írja: "Ami különösen szembetűnő ebben a filmben az az, hogy semmi sem kiagyalt benne. A magyarázatok természetesek, emberiek és könnyen érthetőek, a nézőnek meg sem fordul a fejében, hogy megkérdőjelezze a módszer folyamatát ismertető emberek őszinteségét és meggyőződését. Pontosan tudják, hogy miről beszélnek, és mélyen hisznek is benne. Más szóval: ez a dokumentumfilm egyértelműen nem egy "informatív reklámfilm", távolról sem lehetne annak titulálni!"

Felmerül a kérdés: Vajon milyen hatása lesz a filmnek az EFT-t nem ismerő közönségre? Egész biztosan alkalmas arra, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a módszer iránt. Patricia szerint nem kérdés, hogy megtekintése után az emberek többet szeretnének majd tudni az EFT-ről, és valószínűleg megnő majd az igény a jól képzett EFT terapeuták iránt is.
Patricia Carringtont felkérték a filmhez kapcsolódó könyv megírására, mely várhatóan 2008 nyarán jelenik majd meg. A könyv kiegészíti majd a filmet, olyan információkat fog tartalmazni, melyek elkerülhetetlenül kimaradtak a filmből, és bár gyakorlott EFT-sek is találnak majd benne érdekességeket, mégis elsősorban azoknak íródik, akik még csak most ismerkednek-barátkoznak vele.

N. Dénes Éva
EFT-ADV
http://evadenes.com

Kiegészítés: Már kétszer megnéztem a filmet, valóban nagyon érdekes, szívből ajánlom azoknak, akik tudnak angolul. Itt lehet megrendelni: Try It On Everything

Nincsenek megjegyzések: